Typ hej

Idag är det fredag. Klockan är strax efter 7, och jag sitter här med min dagliga morgondos av koffein i form av en rykande het kaffebytta. Något trött är jag visserligen, men jag känner på mig att det kommer att bli en bra dag :)

Hoppas ni har en skön morgon och att ni mår bra! Ska försöka bjussa på lite bilder och något tänkvärt senare under dagen/kvällen.

Vi hörs. Och ses.

En bit mat med en kär vän...

...är vad som står på schemat härnäst! Bruttan heter inget mindre än Sofi Kas och har sedan urminnestider varit min allra närmsta vän. Puss på det. Och puss på att hon blir av med sin sushi-oskuld om en knapp timme.

Och medan jag bjussar på en bild ifrån mina blonda dagar, tillsammans med min fröken Kas, så kan ni ju - om ni så vill och orkar - luska lite på vilken hårfärg jag verkligen borde satsa på. Är nämligen sugen på att slänga upp lite ny färg i mitt bruna svall snarast. Vad säger ni? Mörka ner eller ljusa upp?


Konsten att må bra.

Varning för långt inlägg, part 1.

Som de flesta av er vet, så lider jag av problem med magen. Problem, som så ofta påverkar både min vardag, mig själv och mina närstående negativt. Jag blir hemma från skolan, surar och mår allmänt dåligt och illa. För cirkus 1 ½ år sedan började jag, sakta med säkert - att gå ner i vikt, som ett resultat av att magen gjorde uppror. Jag mådde stundtals extremt dåligt, hade en fruktansvärd press på mig själv och stressade sönder min stackars kropp totalt.

Jag har så länge jag kan minnas, alltid haft enorma och ibland rentutav orimliga krav på mig själv när det kommer till precis allt jag tar mig an, och ger alltid 110% eller mer för att lyckas med det som för tillfället står på livsschemat. Tror att jag "begåvats" med det man i dagligt tal brukar kalla för ett riktigt jävlar-anamma. Och inte ett så litet sådant heller. Men att ständigt vara "den duktiga flickan" har kommit att kosta mig en hel del, i synnerhet rent hälsomässigt. Mina doktorbesök har varit regelbundna och jag tror att jag har undersökt i princip allt man kan undersöka - utan resultat. Och visst är det förvisso bra, men samtidigt så vill jag ju ha en förklaring till varför jag mår som jag gör. Svaret stavas kort och gott IBS; ett tillstånd som innebär att tarmvägarna mer eller mindre alltid är irriterade och känsliga. Livet ut. Men jag kämpar på! Jag kämpar på för att jag inte vill låta magen hindra mig ifrån att göra det som jag älskar här i livet. Jag är medveten om att min dåliga mage och mina stressiga vanor har gjort att jag tappat omkring 5 kilo kroppsvikt, och att det inte är okej. Men faktum är att jag mellan varven ändå mår helt fantastiskt bra - och det om något borde ju vara okej, eller hur...? Min viktnedgång har a-l-d-r-i-g varit frivillig, det är något som jag verkligen starkt vill poängtera. Jag har lidit utav den, gråtit mig till sömns många nätter och oroat mig som en jävla idiot. Och bättre har det knappast blivit av att omvärlden sneglat snett och hävt ur sig nedlåtande kritik i form av att jag ser sjuk ut i min något tunnare kropp. Det har snarare varit en kniv i hjärtat. Som att bli huggen hårt och skoningslöst. Som att bli tryckt hundrafemtio meter ner under jorden och som att få självkänslan berövad på två röda. För ni skulle bara veta vad jag kämpar. Ni skulle bara veta hur vågen har mig i sitt brutala och ofrånkomliga grepp. Jag slavar under den och gråter en skvätt för varje hekto som går förlorat. Det skulle aldrig vara okej att påpeka att någon har "gått och blivit tjock". Men när någon visar på motsatsen, så yttrar man sig mer än gärna - med eftertryck. Varför...? Kanske har det att göra med de stundande och sjuka skönhetsideal som vi dagligen matas med. Men att automatiskt placera folk i diverse fack utifrån utseende och kroppsmått är ju lika sjukt det med. När somliga spiller både blod, svett och tårar under tuffa timmar på gymmet under strikta dieter - så kämpar andra lika hårt för att gå upp i vikt. Jag är en av dem.

Idag borde de flesta veta att både BMI och kilon på vågen inte till fullo ska ses som sanna mått för vad som bör betraktas som sunt och hälsosamt. En kroppsbyggare på 100kg tillhör ju knappast gruppen "fetma" trots sin vikt, då siffrorna på vågen bara vittnar om en stark och muskulös kropp. Eller hur?

Jag vill slå ett slag för vår unikhet som människor. För hur vi än vrider och vänder på det, så kommer vi alltid att ha olika förutsättningar; olika kroppar och olika utseende. Men det är ju det som också är så himla fantastiskt! Det är vår unikhet som gör att jag är jag och att du är just du. Var stolt över dig själv och älska det som du begåvats med, istället för att ödsla dyrbar tid och onödiga tårar på komplex och sådant som får dig att må dåligt. Jag vet att det är svårt, men även att det inte är hundraprocentigt omöjligt att bli starkare i sig själv. Framförallt kvinnokroppen är ju något av det vackraste som finns; lång som kort, slank som kurvig, storbystad som småbystad. Älska dina kurvor oavsett! Det är nämligen vad jag har som mål för resten av livet: att inse mitt eget värde. Att försöka älska det jag ser i spegeln, istället för att motarbeta det. Vad andra tycker och tänker ska inte röra mig i nacken - jag har en pojkvän som älskar mig och som tycker att jag är vackrast i hela världen, vad mer begär jag? Det är ju trots allt jag och ingen annan som ska leva ett liv i denna kropp. Jag kan både gå, springa, simma, hoppa och röra mig fritt. Jag har med andra ord en kropp som fungerar så gott som felfritt, trots att magen är ett litet dilemma i sig. Jag är smal, jag vet - men jag mår bra. Jag har inte anorexi. Jag led utav det som tonåring i 12-13 års ålder, och vet vilket helvete det är. Att återigen frivilligt utsätta mig själv; min kropp och mitt psyke, min familj, pojkvän och mina vänner för detta vore likvärdigt med att begå ett socialt och blodigt, innerligt personligt självmord. Det vill säga - något otänkbart som ALDRIG för någonting i hela världen ens skulle komma på fråga.

Jag skulle kunna skriva en bibel just nu, men väljer att avsluta här för denna gång.
Sköt om er därute och glöm aldrig att ni är fantastiska, vackra och supersexiga. Hela bunten. Massa kärlek från er XS-Sofie.


Dagens företagspresentation...

...gick för övrigt helt strålande och jag kunde inte ha varit mer nöjd med vår prestation idag. Vi kämpar på så bra och får dessutom kvitto på att både idéerna i sig själva och vår slutprodukt är attraktiv och hållbar. Med små söta sidenrosetter i håret och färgglada talkort entrade vi "scenen" med varsitt leende på läpparna.

För er som inte vet vad det rör sig om, så tillverkar jag och fyra väninnor armband i olika färger med tillhörande färgbeskrivningar, smakfullt förpackade i söta små påsar. För varje sålt armband skänker vi 20kr till Rosa Bandet och Bröstcancerfonden. Ska skriva mer om detta senare! Hemsidan är än så länge under konstruktion.

STOR PUSS PÅ ER MINA SMÅ FREYARE!


Josefine, Helen och jag


Behöver jag säga att ROSA är min grej...?

Bad update, I'm sorry.

Ohyes, sämst uppdatering - CHECK.

Men NU äntligen finns det lite att gotta sig i - hur bra? WOHOOOO. Till att börja med så vill jag bara poängtera att jag och min älskade pojkvän firade 1 år tillsammans i lördags. Helt sjukt vad fort tiden går. Och helt sjukt vilket fantastiskt år vi har haft tillsammans. Dagen började lugnt, för att senare fortsätta i samma fotspår på vägen mot en totalmysig kväll inkluderad en underbar trerättersmiddag på Strand. Personligen svalde jag en Löjromstoast till förrätt, följt av en laxfiléplanka nersköljt med lite gott rosé, och som final en tryffelaktig chokladbit med en klick grädde och bär på toppen. Givetvis med den självskrivna koppen svart kaffe. Gööööörgott! TACK, mitt hjärta. Du är en one of a kind. Helt amazing. Och jag älskar dig. Det vet du.


 

 


Äntligen fredag!

....och det betyder ingenting mindre än FREDAGSMYS. Aaaahhhhh, hur skönt? Veckan har förvisso gått förvånansvärt fort, men vetskapen att det faktiskt är helg igen gör att man ser på det mesta lite lättare. Åtminstone är det så jag fungerar - dvs. framtill söndagskvällen då ångesten över den kommande veckan smyger sig på med sitt osynliga, men ack så glädjedödande strypgrepp. But, we ain't there yet... Så tack och lov för fredag!

Har haft en flitig dag i skolan vartefter jag mötte upp Sofi, Josefine och Rasmus för en fika. Allt var i sin ordning; muffinsarna var sötfula, bärkakorna såg ut som spetälsk och chokladbollarna var stenhårda och äckliga (?) Min morotskaka å andra sidan, var precis lika försvinnande god som alltid.

Nu sitter jag bänkad vid ett bord hos min superfina man. Vad kvällen har att erbjuda återstår än att se: kanske blir det lite lugnt och skönt pizzamys med en eventuell bio inkluderad, eller så följer vi två Sofis råd och drar en avslappnad pubkväll tillsammans med dem.


Hoppas ni alla får en fortsatt fin dag/kväll/natt!
Puss

Dagens DD

Nej, inte dagens DD-kupa, men däremot dagens tidningsupplaga av DD.
Fint, tjejeeeeer! Åtminstone webbsidans uppenbarelse... I det tryckta exemplaret ser jag nämligen endast och onekligen ut som en salig häst utan tänder. Mitt "tandkött" var groteskt, precis som mina övriga väninnor på samma prydliga foto. Hahaha, det var så fult - och ändå precis samma bild som ni ser här nedan. Tryckfel vettni, himla lustigt ;)



UF-mässa

Tjoflöjt mina damer och herrar, flickor och pojkar och alla däremellan (?)

Idag hade vi en liten mässa på skolan, där de elever som valt att starta upp ett eget UF-företag som projektarbete "ställde ut" och propagerade lite för sina produkter. Trots att det var lite långrandigt om vartannat så var det faktiskt rätt så givande och roligt - i synnerhet med tanke på den positiva feedback vi fick från dem som kom fram och kikade! Vår kära Helen hade bakat supersöta små minimuffins som vi bjöd på, och nog fasen må jag säga att de var goda. Helt lagom i sin size dessutom - fantastiska små munsbitar (hiiiiimla bra för samvetet där... bara att smaska på! Hoho...)


Chocolate, blueberry - or why not a slightly fresh taste of lemon...?



Karin, jag, Josefine, Helen och Cathrine.



Hello wednesday

Hej och puss cutiepies.

Idag är alla bekymmer som bortblåsta och jag känner mig sådär löjligt glad av någon anledning. Tror det brukar betyda att magen än så länge är på min sida. S-Å-J-Ä-V-L-A-U-N-D-E-R-B-A-R-T.

Sitter här och smuttar kaffe. Dagens första kopp är alltid lika ljuvlig. Enda nackdelarna med detta kaffe-och-te-drickande dilemma är att tänderna tar stryk, gulnar och blir fula. Kanske inte sådär blåsvarta som efter något glas rött eller en stadig portion blåbär, men nog fan ser jag nyansskillnad här i spegeln bredvid. Fan-fan-i-fan. Fast ja.... i mitt fall spelar detta bryderi kanske ingen större roll eftersom att mina tänder redan lider av medfödd missfärgning och gropar, åtminstone längst in. Hehe.

Nu ska jag trycka ett par äggmackor. En liten last jag har sådär. Knäckemackor med ägg och kaviar. Men liksom... Vet ni hur gott det ÄR eller?

IBS, go to hell.

YEEEEES, bra dag som fa-an. Not.

Det hela började igår kväll då jag tappert skulle sova utan tryggheten jag har i min prins, and as you might guess, så gick det ju inget vidare. Alls. Fy. Suck. Stön. Jag tror jag slocknade kring 01-snåret med ett lätt illamående som så ofta annars, för att sedan vakna upp av magknipet från helvetet. Sååååå, gott folk... klockan 4 imorse (ohyes, insanity...) gick jag upp och bosatte mig på toaletten. Och grät en skvätt. Också som så många gånger annars.

I många fall fullkomligt h-a-t-a-r jag min mage. Åtminstone dagar som ter sig likt denna. Jag gör det inte för dess ytliga karaktär, för den kan ju vara helt okej trots allt. Det har jag lärt mig. Den är liksom sådär lagom platt och fin utan att bli omysig. Åtminstone de dagar den inte svullnar upp likt en luftballong så att jeansen knappt går att stänga och det stramar åt kring midjan som om jag försökt kränga lillsyrrans små flickbyxor. Det är då det skär inombords, i dubbel bemärkelse. Det skär för att min mage och jag inte kan samarbeta tillräckligt bra och för att den inte alltid är så himla kompromissbar. Kanske har jag ätit för mycket, för lite eller för fel. Och det skär i mig för att den gör mig sur, ledsen och deprimerad. Och för att jag motvilligt låter det gå ut över dem jag älskar.

Blev tvungen att bryta idag före marknadsföringen och supersnälla Cathrine skjutsade mig till apoteket för lite medicin och ett par bananer på Ica. Och nu - en guldvärd lift upp till min man senare, sitter jag ihopkurad i soffan med en stor kopp grönt te och väntar på att han ska komma hem, pussa på mig, lägga en värmande hand på min dumma mage och säga att allt blir bra och att jag inte kommer att spy. Som han alltid gör, den guldklimpen.



Måndag den tionde januari

Sha. Eller nåt.

Idag har jag stånkat mig igenom årets första skoldag efter ett underbart jullov! Lugn och fin start på terminen (som för övrigt är min sista - liksom WTF...? Sedan när började tiden gå så jääääkla fort?!), snickrade lite på en egen religion under två timmars tid, följt av en slumrig layout-lektion som lektes bort framför datorn med mina söta Freya-flickor.


Nu - en kycklingsallad, en kaffe med finaste pojkvännen min och en bussresa senare, har jag åter hamnat framför plåtburken, med en smärre huvudvärk som oönskat sällskap dessutom. Ångrar att jag inte stannade hos min bästa. Tänk vad man kan hålla av någon. Efter snart ett år tillsammans är jag kärare än någonsin ♥


And so the story begins...

...med ett kort och gott konstaterande: Jag har joinat bloggosfären. Igen.

Så ja, härmed drar blogglillan sitt första friska andetag efter några trånga månader i cybermorsans visuella livmoder - och hon är både supertaggad och lycklig.

Hur som haver. Den här bloggen kommer att agera likt mitt personliga och alldeles egna terapeutiskta bollplank. Jag kan periodvis känna mig fullkomligt till bredden sprängfylld av både tankespöken och mer eller mindre väsentliga funderingar, som alla har en gemensam nämnare i att längta efter lite fritt spelrum. Och det är precis vad de ska få här. Med lite edge och med mycket hjärta, givetvis. För den här bloggen är jag. Den är etthundratjugo procent Sofie Graw med en touch av grädde på det fluffiga levnadsmoset. Mycket gott.

Så snart alla pusselbitar fallit på plats, så snurrar karusellen igång.
Med mycket nöje och massa kärlek.
Wei-hej.


RSS 2.0